Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογ Ράσμουσεν δήλωσε, σήμερα, με συνέντευξή του σε εκπομπή του αμερικανικού CNN ("η Κατάσταση της Ενωσης") ότι, "προσωπικά αισιοδοξεί πως έχει περάσει η εποχή" του λίβυου ηγέτη Μοάμαρ Καντάφι "επειδή αυτός απομονώνεται ολοένα πιό πολύ", τονίζοντας όμως συγχρόνως ότι η διένεξη στη Λιβύη "απαιτεί πολιτική, όχι στρατιωτική λύση".

    "Δηλώνω πως αισιοδοξώ ότι, έχει περάσει η εποχή του Καντάφι, επειδή πνέει άνεμος Δημοκρατίας στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή, πέθανε ο ηγέτης της Αλ Κάϊντα Οσάμα μπιν Λάντεν, ενώ πιέζονται οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν", τόνισε ο γγ του ΝΑΤΟ στην ίδια συνέντευξη.

    --Ομως, οι αεροπορικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη φέτος την άνοιξη δεν έχουν ακόμα εμποδίσει, δεκάδες άμαχοι να χάνουν τη ζωή τους, από τις επιθέσεις, που οι κυβερνητικοί κάνουν στους θυλάκους εξέγερσης των αντικαθεστωτικών, στη γεωγραφική περιοχή της δυτικής Λιβύης.

    Σε ένα άλλο ερώτημα, ο γγ του ΝΑΤΟ απάντησε ότι "τού είναι δύσκολο να φανταστεί να σταματούν οι αισχρές συστηματικές επιθέσεις κατά του λιβυκού λαού, όσο καιρό θα παραμένει στην εξουσία (στην Τρίπολη) ο Καντάφι".