Τα μακρύτερα 40 λεπτά της μέχρι τώρα ζωής του, ομολόγησε ότι έζησε όσο διαρκούσε η επιχείρηση "Τζερόνιμο", όπως ήταν ο κωδικός της καταδρομικής ενέργειας των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ για την εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κάνοντας λόγο για ευκαιρία για "τελειωτικό χτύπημα" και στην Αλ Κάιντα. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο, ο θάνατος του ηγέτη της και τα έγγραφα και οι σκληροί δίσκοι που κατάσχεσαν οι κομάντο των ΗΠΑ από το καταφύγιο του Άραβα αρχιτρομοκράτη, φέρνουν την Αλ Κάϊντα σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση και τώρα παρουσιάζεται η μεγάλη ευκαιρία στη χώρα του να δώσει το "τελειωτικό χτύπημα".

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή " 60 Λεπτά ", του δικτύου CBS ο Ομπάμα, αποκάλυψε ότι την ώρα της εκτέλεσης του Λάντεν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο κρυσφήγετό του ήταν ανοικτοί, αλλά επεσήμανε ότι " αυτό δεν σημαίνει ότι θα νικήσουμε την τρομοκρατία ". Εν τούτοις δε δίστασε να παραδεχτεί ότι " Νομίζω όμως ότι τώρα έχουμε μια καλή ευκαιρία να δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα στην εν λόγω τρομοκρατική οργάνωση ".

Παράλληλα σε ερώτημα - πρόκληση ενός εκ των τριών παρουσιαστών της εκπομπής αν θεωρεί ότι έγινε το σωστό από πλευράς των Αμερικανών στρατιωτών καθώς ο μπιν Λάντεν ήταν άοπλος, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε χαρακτηριστικά ότι όποιος προβληματίζεται για το αν έπρεπε να εξοντωθεί ο Οσάμα μπιν Λάντεν, θα "πρέπει να πάει να τον κοιτάξει γιατρός". Σε ότι δε αφορά τον ίδιο, δήλωσε ότι "δεν έχασε και τον ύπνο του" εξαιτίας του θανάτου του Άραβα τρομοκράτη, καθώς είναι πεπεισμένος ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη.