Ομαλά συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων των χθεσινών δημοτικών εκλογών στην Αλβανία, αν και οι ρυθμοί είναι μάλλον "χαμηλοί", αφού σε όλη την επικράτεια έχει καταμετρηθεί μέχρι στιγμής μόλις το 25%-30%.
Στα Τίρανα, ο απερχόμενος δήμαρχος και πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, δείχνει να προηγείται σταθερά, ενώ προβάδισμα έχει- μέχρι στιγμής- το Σοσιαλιστικό Κόμμα και στους Αγίους Σαράντα, την Αυλώνα, το Αργυρόκαστρο, το Τεπελένι, την Ερσέκα, την Κορυτσά, το Φίερι, τη Λιούσνια και το Ελμπασάνι, δήμους που ανήκουν κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας.

"Είμαι εδώ για να συγχαρώ όλους τους πολίτες γιατί ψήφισαν με τον πιο Ευρωπαϊκό τρόπο από ποτέ στην ιστορία μας. Η εκλογική διαδικασία ήταν ομαλή και αξιοπρεπής και σημειώθηκε υψηλή προσέλευση των ψηφοφόρων ", υπογράμμισε ο Αλβανός πρόεδρος, Σάλι Μπερίσα.

Εντύπωση προκαλεί στους πολιτικούς αναλυτές το μέχρι στιγμής εκλογικό αποτέλεσμα στη Χιμάρα, όπου ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Γιώργος Γκόρος, προηγείται του απερχόμενου δημάρχου (από το ΚΕΑΔ), Βασίλη Μπολάνου, με 192 ψήφους διαφορά.