Ένας άνδρας γερμανοσυριακής καταγωγής που υπήρξε μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης αλ Κάιντα καταδικάστηκε από γερμανικό δικαστήριο στην Φρανκφούρτη σε τέσσερα χρόνια και εννέα μήνες φυλάκιση. Ο 25χρονος άνδρας που δημοσιοποιήθηκε μόνο το μικρό του όνομα, Ράμι Μ., παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στην οργάνωση αυτή από την έναρξη της δίκης του, την περασμένη Πέμπτη, κι ανέφερε ότι υπήρξε μέλος της για ένα χρόνο.

Κατηγορείται ότι εκπαιδεύτηκε σε ένα μυστικό στρατόπεδο στο Πακιστάν με σκοπό να μετάσχει σε τρομοκρατικές επιθέσεις στο όνομα του Τζιχάντ (Ιερού πολέμου).

Μετά τη σύλληψή του ο Ράμι Μ. έδωσε πολλές πληροφορίες στις αρχές όσον αφορά επιθέσεις που είχαν στόχο τη Γερμανία κατά τους τελευταίους μήνες της περασμένης χρονιάς. Η Γερμανία αύξησε υπερβολικά τα μέτρα ασφαλείας σε όλη τη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο μετά από πληροφορίες των μυστικών της υπηρεσιών για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου μετά από αίτημα των δικηγόρων του Ράμι Μ. και μετά την πρόταση του εισαγγελέα για επιβολή 6 χρόνων κάθειρξης, αποφάσισε να δείξει επιείκεια και να επιβάλει την ποινή των 4 χρόνων και 9 μηνών στον μεταμελημένο τρομοκράτη.