Ο υποψήφιος για το δημοτικό συμβούλιο της Μπολόνια, Στέφανο Γκουίντα, υποστηρίζει ότι δεν είναι ο μοναδικός ομοφυλόφιλος στο κόμμα της Λέγκας του Βορά.

Ο Γκουίντα είναι στενός συνεργάτης του Μάνες Μπερναρτνίνι, υποψήφιου δημάρχου της Λέγκας στην Μπολόνια, ο οποίος με την σειρά του πρόσκειται στον υπουργό εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Λ' Ινφορματσιόνε που αναδημοσιεύεται σήμερα από όλο τον ιταλικό τύπο, ο Γκουίντα προσθέτει ότι «πριν έξι χρόνια, γύρισε, με ψευδώνυμο, μια τολμηρή ταινία. Περισσότερο, όμως, για πειραματισμό, παρά για να ακολουθήσει την σχετική καριέρα».

 

Όσο για την παρουσία του, στο εσωτερικό της Λέγκα του Βορρά, ο επίδοξος δημοτικός σύμβουλος, τονίζει ότι «αυτό που μετράει, είναι να πιστεύεις στις αρχές του κόμματος. Το τι κάνεις στην ιδιωτική σου ζωή, δεν έχει και τόση σημασία. Καμιά φορά, κάποιοι φίλοι και ομοϊδεάτες μεγαλύτερης ηλικίας, μπορεί να πετάνε κανένα λόγο, αλλά αυτό συμβαίνει και μεταξύ κομμουνιστών».

Σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι ο «εξαιρετικός χαρακτήρας» των δηλώσεων του Γκουίντα, οφείλεται στην γνωστή και πάγια θέση του γραμματέα της Λέγκας Ουμπέρτο Μπόσι επί του θέματος.

Ο Μπόσι έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι «στηρίζει την εκκλησία και μάχεται τους ομοφυλόφιλους και όποιος επιθυμεί την αναγνώριση των σχέσεων των ομοφυλόφιλων, παραληρεί».