Συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη


Το Ιράν θα έχει νέες συνομιλίες για τα πυρηνικά με τις μεγάλες δυνάμεις στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ. «Ελπίζω ότι αυτό το σημαντικό πυρηνικό ζήτημα θα καταλήξει στην τελική του έκβαση στις ερχόμενες συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Αχμαντινεζάντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την πόλη αυτή, οι οποία μεταδόθηκε απευθείας στην ιρανική κρατική τηλεόραση.

Ο Αχμαντινεζάντ σημείωσε εξάλλου ότι η χώρα του θα απαντήσει "πολύ σύντομα" στην επιστολή της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον για μια επανάληψη των διαπραγματεύσεων με τις χώρες της ομάδας 5+1 σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

«Πιστεύω ότι η απάντηση σε αυτήν την επιστολή θα σταλεί προσεχώς στην κα. Άστον από τις αρμόδιες αρχές στο Ιράν», δήλωσε ο Αχμαντινεζάντ κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες.

«Χαιρετίζουμε τη βούληση της ομάδας 5+1 να επανέλθει για άλλη μια φορά στη διαπραγματευτική οδό. Πάντοτε είμασταν έτοιμοι για διαπραγματεύσεις και σήμερα είμαστε έτοιμοι», συνέχισε.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο