Οι στρατιώτες των Navy Seals, χρησιμοποίησαν ένα εντυπωσιακό τύπο «αόρατου» ελικοπτέρου για να προσεγγίσουν τον διαβόητο αρχηγό της Αλ Κάιντα, στο Πακιστάν και σύμφώνα με πληροφορίες η επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν, μπορεί να αποκαλύψει στρατιωτικά μυστικά των ΗΠΑ.

Η επιχείρηση έτυχε άκρας μυστικότητας και από τα τέσσερα ελικόπτερα, που συμμετείχαν, το ένα κατερρίφθη.

Ενώ οι άντρες των ειδικών δυνάμεων είχαν εντολές να μην αφήσουν ίχνη και να το καταστρέψουν με εκρηκτικά, απέτυχαν, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι από την ουρά του ελικοπτέρου, αποκόπηκε και παρέμεινε στο σημείο, μαρτυρώντας στοιχεία για την επιχείρηση.

 

Επίσης την επόμενη ημέρα, μετά την εξόντωση του Λάντεν, τα παιδιά της περιοχής μάζευαν κομμάτια από το πολεμικό ελικόπτερο, ενώ αργότερα οι αρχές του Πακιστάν περισυνέλεξαν ότι απέμεινε από την συντριβή και την λεηλασία.

 Υπάρχει έντονο παρασκήνιο για την μεταφορά αυτών των απόρρητων στρατιωτικών υλικών και σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνονται στην Κίνα.

 

Το ελικόπτερο φαίνεται ότι είναι ένα βελτιωμένο H 60 Blackhawk,με ειδικές τροποποιήσεις ώστε να είναι αθόρυβο και «αόρατο»στα ραντάρ.

 


Πηγή: aviationweek.com