Την επιβολή εμπάργκο όπλων στη Συρία και κυρώσεων σε 13 Σύρους αξιωματούχους υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση. «Το ευρωπαϊκό συμβούλιο υιοθέτησε μια απόφαση με την οποία επιβάλλεται εμπάργκο στις εξαγωγές όπλων προς τη Συρία και υλικού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες καταστολής κατά του πληθυσμού, όπως και απαγορεύσεις στη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίου (βίζα) και ένα πάγωμα περιουσιακών στοιχείων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕ.

Οι απαγορεύσεις στη χορήγηση βίζας στην ΕΕ και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων έχουν στόχο 13 αξιωματούχους και προσκείμενους στο καθεστώς της Συρίας, οι οποίοι θεωρούνται υπεύθυνοι της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων αμάχων στη χώρα, προσθέτει η ΕΕ στην ανακοίνωσή της.

Τα μέτρα αυτά θα δημοσιευτούν την Τρίτη στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, γεγονός που σημαίνει ότι θα τεθούν σε ισχύ την ίδια ημέρα, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΕ.

Την ίδια ώρα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν μια μικρή φιλοδημοκρατική διαδήλωση που γινόταν στο κέντρο της Δαμασκού και συνέλαβαν έναν συγγραφέα της αντιπολίτευσης και ορισμένους φοιτητές.

Ο συγγραφέας Αμαρ Μασούρ Νταγιούμπ, ο οποίος συνελήφθη, βρισκόταν μεταξύ των 150 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αρνούς στη Δαμασκό για την πραγματοποίηση νυχτερινής πορείας με αίτημα την άρση της στρατιωτικής πολιορκίας συριακών πόλεων που αψήφησαν την ηγεσία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, προσθέτει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε ανακοίνωσή του.