Σφοδρά πυρά ακούστηκαν σήμερα στο νοτιοδυτικό προάστιο της Δαμασκού Μουανταμίγια, στο οποίο ενισχύθηκαν οι διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. "Προσπάθησα να περάσω από την κύρια είσοδο του Μουανταμίγια, όμως υπήρχαν πολλοί στρατιώτες με τουφέκια που υποχρέωναν τα αυτοκίνητα να γυρίζουν πίσω", δήλωσε ο μάρτυρας, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή στις 1.00 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ακτιβιστών τις δύο τελευταίες ημέρες αναφέρουν πως άρματα μάχης μπήκαν στο μεγάλο αυτό προάστιο. Η Μουανταμίγια βρίσκεται στην κεντρική οδό προς τα κατεχόμενα Υψώματα του Γκολάν, που δεσπόζουν στη Δαμασκό.

Σήμερα, σε όλη τη χώρα οργανώνονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της "Τρίτης για την αλληλεγγύη προς τους κρατούμενους".

Παράλληλα, από σήμερα η Ε.Ε. υιοθετεί το εμπάργκο όπλων κατά της χώρας και περιορισμούς στις άδειες εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία 13 Σύρων που θεωρούνται υπεύθυνοι για την καταστολή.