Ο στρατός της Αιγύπτου άρχισε σήμερα να ξαναχτίζει μια εκκλησία που είχε καεί το σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια διαθρησκευτικών συγκρούσεων, στη φτωχογειτονιά Ιμπάμπα του Καΐρου.

    Ο στρατός απέκλεισε τους δρόμους γύρω από την εκκλησία και ανέπτυξε ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή. Τα πνεύματα παραμένουν οξυμένα μετά τις ταραχές, τη νύχτα του Σαββάτου, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 12 κόπτες χριστιανοί και μουσουλμάνοι ενώ άλλοι 230 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

    Οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων ξέσπασαν με αφορμή τον προσηλυτισμό μιας χριστιανής στο ισλάμ. Μια ομάδα μουσουλμάνων προσπάθησε να προσεγγίσει στην εκκλησία της Ιμπάμπα όπου πίστευαν ότι κρατείτο όμηρος η γυναίκα με σκοπό να απαρνηθεί τη νέα της πίστη.

    Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι τα ίχνη της γυναίκας έχουν χαθεί. Ο μουσουλμάνος σύντροφός της έχει συλληφθεί, μαζί με άλλα 200 άτομα.

    Κατά τη διάρκεια των ταραχών υπέστη ζημιές η εκκλησία της Αγίας Μίνας ενώ ο ναός της Παρθένου Μαρίας κάηκε ολοσχερώς.

    Εκατοντάδες κόπτες χριστιανοί παραμένουν και σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, έξω από το κτήριο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, διαμαρτυρόμενοι για τις "αδικίες" που λένε ότι υφίστανται.