Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή του στην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον που αντιμετωπίζει την έντονη κριτική του Βελγίου για την έλλειψη πρωτοβουλιών και οράματος.
«Έχει την πλήρη υποστήριξή όλων και τη δική μου προσωπικά», δήλωσε ο κ. Βεστερβέλε σε συνάντησή του με εκπροσώπους του ξένου Τύπου στο Βερολίνο.

«Η Γερμανία θα υποστηρίξει την Κάθριν Αστον», πρόσθεσε εκτιμώντας ότι η θέση της, που δημιουργήθηκε το 2009 και η υπηρεσία της ευρωπαϊκής διπλωματίας της οποίας ηγείται, είναι θεσμοί "πολύ καινούργιοι" ακόμα.

«Πρέπει να κρίνεται με τρόπο δίκαιο και αμερόληπτο», επισήμανε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών, Στέφεν Βανάκερε κατέκρινε πολύ ανοικτά την κ. Αστον και έκανε λόγο για την απογοήτευση που προκαλεί η δουλειά που έχει κάνει έως τώρα.

Η βρετανίδα διπλωμάτης έχει δεχτεί συχνά κριτική αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της για το ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητικές πρωτοβουλίες, δεν γίνεται αρκετά αισθητή η παρουσία της, και δεν παρεμβαίνει όσο πρέπει στη ευρωπαϊκή και διεθνή σκηνή.