Τα πτώματα των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος του 2009 της πτήσης της Αιr France από το Ρίο στο Παρίσι, που είναι πολύ αλλοιωμένα, δεν πρόκειται να ανασυρθούν από τη θάλασσα, αποφασίστηκε από τους δύο γάλλους δικαστές που έχουν αναλάβει την υπόθεση του δυστυχήματος, σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στις οικογένειες των θυμάτων. «Για να προστατευθεί η αξιοπρέπεια των δύστυχων θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος, αλλά και αυτών που τους θρηνούν, πήραμε την απόφαση να μην ανασυρθούν από το βυθό τα πτώματα που είναι εξαιρετικά αλλοιωμένα», γράφουν στις επιστολές τους οι δύο γάλλοι δικαστές, Σιλβί Ζίμερμαν και Γιαν Ντορέλ.

Και έτσι, αποφασίστηκε να ανασυρθούν μόνο δύο πτώματα που έχουν διατηρηθεί καλύτερα για να διαπιστωθεί εάν μπορούν να αναγνωριστούν μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στο βυθό του ωκεανού, προσθέτουν οι δύο δικαστές.

Παρά τα όσα έχουν γραφτεί στα μμε, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα πτώματα των θυμάτων μοιραία βρίσκονται σε φρικτή κατάσταση μετά από το βίαιο σοκ της πτώσης του αεροπλάνου, το χρόνο που βρίσκονταν στο νερό, και των αλλαγών του περιβάλλοντος που οδήγησαν στον μέγιστο βαθμό αλλοίωσής τους, αναφέρουν ακόμα στις επιστολές τους οι δύο δικαστές.

Το δυστύχημα της πτήσης Ρίο-Παρίσι, τα αίτια του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστα, στοίχισε τη ζωή σε 228 άτομα την πρώτη Ιουνίου του 2009.
TAGS