Το ΝΑΤΟ παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει αν ο λίβυος συνταγματάρχης, Μουαμάρ Καντάφι, είναι ακόμα ζωντανός, γράφει η Telegraph. Υπηρεσία της ΕΕ στη Βεγγάζη για παροχή βοήθειας στους αντικαθεστωτικούς. Eκπρόσωπος της Συμμαχίας ανέφερε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις στην Τρίπολη δεν είχαν στόχο να τον σκοτώσουν, αλλά να καταστρέψουν στρατιωτικούς στόχους. Παράλληλα, ο Κλαούντιο Γκαμπελίνι ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει κάποιο πληροφόρηση για τις τύχες του Καντάφι, μετά την επίθεση της 30ης Απριλίου. "Να σας πω την αλήθεια δεν ενδιαφερόμαστε για το τι κάνει" είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη Guardian, πάντως, το γεγονός ότι δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως έχει φουντώσει τις φήμες που κάνουν λόγο για θάνατό του στη ΝΑΤΟϊκή επίθεση, αφού δεν έδωσε το παρών ούτε στην κηδεία του γιού του.

Παράλληλα, σήμερα έγινε γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι προτίθεται να δημιουργήσει μία υπηρεσία στη Βεγγάζη, η οποία ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς, με στόχο την ενίσχυσή τους, ανακοίνωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον.