Τρεις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στο χώρο στάθμευσης του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Σαν Χοσέ των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εκπρόσωπo του Πατ Λόπες Χάρις, αναφέρει το CNN. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης, με την αστυνομία να βρίσκει δύο πτώματα στον πέμπτο όροφο του γκαράζ, ενώ ένα ακόμα άτομο που μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο νοσοκομείο, πέθανε πριν προλάβουν να επέμβουν οι γιατροί, σημείωσε η Χάρις. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν οι νεκροί είναι φοιτητές, ενώ οι ταυτότητες τους δεν έχουν αποκαλυφθεί, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της νεκροψίας.

Η εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου, είπε ότι συναγερμός σήμανε μια ώρα μετά το τηλεφώνημα για τους πυροβολισμούς, με την αστυνομία να αποκλείει μια περίμετρο γύρω από το χώρο στάθμευσης, ενώ την ίδια ώρα το υπόλοιπο Πανεπιστήμιο συνέχιζε κανονικά τη λειτουργία του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας δεν στρέφονται ούτε στο ενδεχόμενο ληστείας, ούτε σε ξεκαθάρισμα συμμοριών. Στο δημόσιο Πανεπιστήμιο του Σαν Χοσέ φοιτούν περίπου 30.000 σπουδαστές.