Έτοιμος για την μεγάλη επιστροφή του στην πολιτική δηλώνει ο πάλαι ποτέ «Καβαλιέρε» - πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και παντοδύναμος επιχειρηματίας- Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έπειτα και από την αθώωση του από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για την περίφημη υπόθεση «Ρούμπιγκέιτ».

Σχολιάζοντας την απόφαση για την οριστική αθώωσή του, ο Μπερλουσκόνι διαμήνυσε πως επιστρέφει δριμύτερος στην πολιτική παρά τα 78 του χρόνια: «Είμαι και πάλι στο πεδίο της δράσης με την Forza Italia» είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του έρχεται έπειτα από την χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου, βάση της οποίας απαλλάσσεται οριστικά από τις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και προαγωγή ανήλικης σε πορνεία.

Σημειώνεται ότι πρωτόδικα ο «Καβαλιέρε» είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια φυλάκιση. Το σκεπτικό του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα δημοσιευθεί μέσα στις επόμενες 90 ημέρες.

Πέτρα του σκανδάλου ήταν η Μαροκινή στρίπερ «Ρούμπι» Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, ενώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όταν ήταν 17 ετών συμμετείχε στα περίφημα «μπουνγκα – μπούνγκα» πάρτι που διοργάνωνε ο Μπερλουσκόνι στη βίλα του στη Λομβαρδία, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του το 2010.

Όταν η «Ρούμπι» είχε συλληφθεί για υπόθεση κλοπής, ο Μπερλουσκόνι κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του για την απελευθέρωσή της.

Παρότι διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση την ενεργή επιστροφή του στα κοινά της γειτονικής χώρας, κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο εύκολο. Ο 78χρονος γερόλυκος πολιτικός παραμένει εμπλεκόμενος σε πολλές δικαστικές υποθέσεις διαφορετικού μεταξύ τους χαρακτήρα συνεχίζει να μην έχει δικαίωμα εκλογής σε δημόσιο αξίωμα, με βάση τη σημερινή ιταλική νομοθεσία.

Ανάμεσα στις κυριότερες υποθέσεις είναι και αυτή της φερόμενης δωροδοκίας κεντροαριστερού γερουσιαστή το 2008, ώστε να επισπεύσει την πτώση της κυβέρνησης του Ρομάνο Πρόντι.

Ωστόσο στόχος των υποστηρικτών του ωστόσο είναι η αλλαγή του σχετικού νόμου, που απαγορεύει την ανάληψη αξιώματος από οποιονδήποτε έχει καταδικαστεί σε περισσότερα από δύο χρόνια φυλάκιση.

Ο λύκος και εάν εγέρασε...