Χειροπέδες πέρασαν οι κυπριακές αρχές σε έναν 49χρονο καθηγητή, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 13χρονης μαθήτριας και φέρεται να έχει... παρελθόν.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του εκπαιδευτικού, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας. Η διαδικασία στο Δικαστήριο διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ανήλικης.

Ο 49χρονος, που διδάσκει σε Γυμνάσιο γειτονικού με τη Λάρνακα, δήμου, συνελήφθη χθες, δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης, όταν η 13χρονη μαθήτρια κατήγγειλε στην Αστυνομία, ότι ο άνδρας την παρενοχλούσε σεξουαλικά με χειρονομίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, που μεταδίδει το philenews.com, η παρενόχληση άρχισε τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο 49χρονος φέρεται να είχε καταγγελθεί στο παρελθόν για παρόμοιες ενέργειες όταν δίδασκε σε σχολείο της Λευκωσίας και του είχε επιβληθεί, μάλιστα, χρηματικό πρόστιμο από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσία.

Το υπουργείο Παιδείας ζητά από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας να τεθεί σε προσωρινή διαθεσιμότητα ο καθηγητής μέχρι ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Μάλλον το χρηματικό πρόστιμο δεν συμμόρφωσε τον «εκπαιδευτικό»...