Για ακόμη μία το τελευταίο διάστημα οργιάζουν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει... φωτιά.

Οι συζητήσεις ξέσπασαν αυτή τη φορά λόγω της χθεσινής ακύρωσης του ταξιδιού του ρώσου προέδρου στο Καζακστάν – σημαντικό εταίρο της χώρας στην κεντρική Ασία- όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον ομόλογό του  Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ και συγκεκριμένα από σχόλιο καζάκου αξιωματούχου στο πρακτορείο Reuters.

Τις «πληροφορίες» για την κατάσταση της υγείας του Πούτιν έσπευσε να διαψεύσει άμεσα ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας Βλαντιμίρ Πεσκόφ

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για ανησυχία, όλα είναι καλά. Έχει συσκέψεις με συνεργάτες του συνέχεια, μόνο που δεν βλέπουν όλες το φως της δημοσιότητας» είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, προσθέτοντας πως «ο πρόεδρος είναι απόλυτα υγιής. Η χειραψία του σπάει... χέρια».

Σε συνέντευξη που έδωσε νωρίτερα στο πρακτορείο TASS ο Πεσκόφ το έριξε στο... βουκολικό χιούμορ. «Κάθε φορά που ο ήλιος εμφανίζεται και οι μυρωδιές της άνοιξης κατακλύζουν τον αέρα, ορισμένοι υποφέρουν από κρίσεις (...) Ορισμένοι κατακλύζονται από ψευδαισθήσεις σχετικά με τη διάλυση της κυβέρνησης και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να δουν τον Πούτιν στην τηλεόραση για πολλές ημέρες.  Έχουμε ήρεμη στάση απέναντι τη τους και απαντούμε σε όλες τις ερωτήσεις με υπομονή» είπε χαρακτηριστικά. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν εμφανίζεται... άρρωστος. Παρόμοιες φήμες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2012 όταν ρωσικά και διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο για προβλήματα υγείας. Οι δημοσιογράφοι είχαν τότε επικαλεστεί την ελάττωση των επισκέψεων του Πούτιν στη Μόσχα από την εξωτική του κατοικία και την ακύρωση διεθνών επισκέψεων, λόγω πόνων στην... πλάτη του.