Φόβοι για πολλούς νεκρούς εκφράζονται στη Ρωσία από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο στην πόλη Καζάν, 800 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας.

Ο απολογισμός των θυμάτων μέχρι στιγμής ανέρχεται σε 5 νεκρούς και 55 τραυματίες, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο TASS. Ωστόσο τα θύματα ενδέχεται να είναι πολλά περισσότερα καθώς τα συνεργία αναζητούν ακόμη 25 άτομα που βρίσκονται παγιδευμένα κάτω από τα συντρίμμια.

Πρόκειται για «εργαζόμενους οι οικογένειες των οποίων δεν έχουν κανένα νέο», είπε στο TASS ο Ιγκόρ Παντσίν, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου στην περιοχή του Βόλγα.

«Μια οροφή κατέρρευσε, υπάρχει κόσμος κάτω από τα συντρίμμια, δεν υπάρχουν επιζώντες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο στη Ρωσία του υπουργείου Εργασίας του Τατζικιστάν, την οποία επικαλέστηκε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, οι τέσσερις από τους ανθρώπους που έχει επιβεβαιωθεί ότι έχασαν τη ζωή τους ήταν Τατζίκοι εργαζόμενοι στο εμπορικό κέντρο.

Συνολικά 650 είχαν παγιδευτεί από τη φωτιά, η οποία κατέστρεψε σχεδόν 4.000 τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου.

Περίπου 500 αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένων μελών μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, αναπτύχθηκαν χθες στην περίμετρο του κτιρίου, καθώς πολλοί από τους εμπόρους προσπαθούσαν να περισώσουν εμπορεύματα από τα καταστήματά τους στο εμπορικό κέντρο από τις φλόγες εν μέσω της κατάστασης πανικού που επικρατούσε.