Τηρείται σε γενικές γραμμές η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία αν και παραμένει εύθραυστη, αναφέρει ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Σε ανακοίνωση του ο αναπληρωτής επικεφαλής του ΟΑΣΕ κάνει λόγο για σποραδικές ανταλλαγές πυρών, και σημείωσε πως υπάρχουν δύο θερμά σημεία: Το χωριό Σιροκίν, περίπου δέκα χιλιόμετρα από το στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Μαριούπολης, και η περιοχή γύρω από τα συντρίμμια του αεροδρομίου του Ντονέτσκ που πέρασε στον έλεγχο των ανταρτών τον Ιανουάριο έπειτα από πολλούς μήνες μαχών.

«Το θετικό είναι ότι η πλειονότητα των μαχών διεξάγεται με ελαφρά όπλα ή μικρού διαμετρήματος και υπάρχουν ενδείξεις ότι τα βαρέα όπλα έχουν απομακρυνθεί και δεν χρησιμοποιούνται συχνά», είπε ο ίδιος από το Κίεβο.

Ταυτόχρονα προχώρησε στην καταγγελία ότι οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ εμποδίζονται και από τις δύο πλευρές να επαληθεύσουν εάν όντως απομακρύνεται ο βαρύς οπλισμός από τις γραμμές του μετώπου. 

«Η σχετική σταθερότητα είναι προς το παρόν επισφαλής», κατέληξε ο Χαγκ υπογραμμίζοντας ότι τα όπλα μπορούν γρήγορα να αναπτυχθούν στις προηγούμενες θέσεις τους.