Τροχαίο  δυστύχημα σημειώθηκε στη Βοσνία με φορτηγάκι που μετέφερε φορτίο που περιείχε με το ραδιενεργό ισότοπο Ιρίδιο-192. Το όχημα ξέφυγε από την πορεία του αφότου προσέκρουσε με άλλο αυτοκίνητο.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τη γύρω περιοχή. Κλιμάκια της υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας της χώρας έσπευσαν επί τόπου και προχώρησαν σε ελέγχους. Μέχρι στιγμής, όπως ανακοινώθηκε δεν έχει σημειωθεί διαρροή ραδιενέργειας.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές μετά τη σύγκρουση το όχημα ανατράπηκε. Ωστόσο το υλικό είναι σε στέρεη κατάσταση, κατ' επέκταση δεν υπάρχει κίνδυνος για μόλυνσης.

Το φορτίο ανήκει σε εταιρεία της Βοσνίας που έχει άδεια να επεξεργάζεται ραδιενεργά υλικά, ανακοίνωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας της Βοσνίας.

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι ειδικοί βρίσκονται στην περιοχή και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επειδή το ραδιενεργό υλικό είναι σε ειδικό κοντέινερ. Εξήγησε ότι πρόκειται για κατάλοιπα ραδιενεργού υλικού που χρησιμοποιείται στη βιομηχανική ραδιογραφία,για τον έλεγχο συγκολλήσεων σωληνώσεων και της δομής μεταλλικών υλικών.

Ο οδηγός του φορτηγού σκοτώθηκε.