Διαψεύδει το Κρεμλίνο τις φήμες σχετικά με τη γέννηση παιδιού με πατέρα τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Οι πληροφορίες σχετικά με τη γέννηση ενός μωρού, πατέρας του οποίου είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι ψευδείς» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρία Νόβαστι.

«Σκέφτομαι να απευθυνθώ σε όσους διαθέτουν χρήματα προκειμένου να διοργανώσουν μία διαγωνισμό για την καλύτερη δημοσιογραφική φάρσα» είπε ειρωνικά σε δήλωσή του στην ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes.

Ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, μετέδωσαν ότι ο Ρώσος πρόεδρος έγινε πατέρας. Κάποια από αυτά υποστήριξαν μάλιστα ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνόδευσε τη μητέρα του παιδιού στη Ελβετία προκειμένου να γεννήσει.

Τον Δεκέμβριο ο Πούτιν, που έχει ήδη 2 κόρες, είχε προκαλέσει έκπληξη δηλώνοντας ότι είναι «ερωτευμένος», χωρίς όμως να διευκρινίσει με ποια.

Τον Απρίλιο του 2013 ο Πούτιν είχε ανακοινώσει δημοσίως ότι παίρνει διαζύγιο από τη σύζυγό του Λιουντμίλα, έπειτα από 30 χρόνια γάμου. Έκτοτε πολλοί Ρώσοι διερωτώνταν εάν είχε νέα σχέση. Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους είχε διαψεύσει δημοσίως κατά το παρελθόν την σχέση του με την πρώην αθλήτρια, Αλίνα Καμπάγεβα.