current views are: 1

14 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση20:00

Σερβία: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο κατά τη μεταφορά βρέφους πέντε ημερών

Σερβικό στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο εκτελούσε ιατρική αποστολή μεταφέροντας άρρωστο μωρό για θεραπεία στο Βελιγράδι, συνετρίβη.

Δημοσίευση 20:00’
αρθρο-newpost

Σερβικό στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο εκτελούσε ιατρική αποστολή μεταφέροντας άρρωστο μωρό για θεραπεία στο Βελιγράδι, συνετρίβη.

Σερβικό στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο εκτελούσε ιατρική αποστολή μεταφέροντας άρρωστο μωρό για θεραπεία στο Βελιγράδι, συνετρίβη την Παρασκευή, στο κύριο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της χώρας επτά άνθρωποι, τα τέσσερα μέλη του πληρώματος, δύο γιατροί και το ηλικίας πέντε ημερών μωρό, το οποίο έπασχε από αναπνευστικά προβλήματα, σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή.

Την τραγική είδηση ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTS.

«Ο πύργος ελέγχου έχασε την επαφή με το ελικόπτερο στις 10:30 μ.μ. Το ελικόπτερο εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ στις 10:34 μ.μ.» δήλωσε ο Βούτσιτς, κηρύσσοντας, με ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, ημέρα εθνικού πένθους την Κυριακή.

Το ρωσικής κατασκευής μεταγωγικό ελικόπτερο Mi-17 κατέπεσε στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου του Βελιγραδίου. Ο ραδιοσταθμός B92 μετέδωσε ότι το ελικόπτερο είχε παραλάβει το μωρό στη νότια σερβική περιφέρεια της Ράσκα, επειδή το ασθενοφόρο που το μετέφερε στο νοσοκομείο αποκλείσθηκε εξαιτίας κατολίσθησης.


σχετικα αρθρα