Την ενοχή του παραδέχθηκε ο Ομάρ Γκονζάλες, ο άνδρας που τον περασμένο Σεπτέμβριο κρατώντας έναν σουγιά πήδηξε τον φράχτη του Λευκού Οίκου και κατάφερε και πέρασε μέσα στην προεδρική κατοικία.

Τη νύχτα της 19ης Σεπτεμβρίου του 2014, ο Ομάρ Γκονζάλες, ένας πρώην στρατιωτικός ηλικίας 43 ετών οπλισμένος με ένα σουγιά, σκαρφάλωσε στη βόρεια περίφραξη του Λευκού Οίκου έπειτα διέσχισε μια απόσταση 60 μέτρων στον περίβολο προτού εισχωρήσει στο ισόγειο της προεδρικής κατοικίας από την κεντρική είσοδο. Διέσχισε πολλές αίθουσες προτού ακινητοποιηθεί και συλληφθεί.

Ο ίδιος παραδέχθηκε την ενοχή του ενώπιον της ομοσπονδιακής δικαστού Ροζμαρί Κόλιερ για την κατηγορία της «παράνομης εισβολής σε ένα φυλασσόμενο κτίριο φέροντας ένα φονικό ή επικίνδυνο όπλο» όπως επίσης και στην κατηγορία «της επίθεσης» εναντίον πρακτόρων της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service), που είναι αρμόδια για την προστασία του προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Ομάρ Γκονζάλες αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μεταξύ 12 και 18 μηνών και καταβολή προστίμου μεταξύ 3000 και 30.000 δολαρίων. Η ποινή του θα ανακοινωθεί την 8η Ιουνίου, ανακοίνωσε η δικαστής στον ιστότοπο του δικαστηρίου.

Ο Γκονζάλες παραμένει υπό κράτηση μέχρι την ανακοίνωση της ποινής του.