Σοκ είχε προκαλέσει στην κοινή γνώμη η εκτέλεση ενός ισραηλινού άνδρα από ένα παιδί 12 ετών που έχει εισέλθει στους κόπλους του Ισλαμικού Κράτους. 

Το παιδί αναγνωρίσθηκε από συμμαθητές του στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπως δήλωσε ένας γάλλος εκπαιδευτικός αξιωματούχος ωστόσο ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει επιφυλακτικότητα αφού τα παιδιά που είδαν το βίντεο είναι σοκαρισμένα.

Οι μαθητές "αναγνώρισαν έναν από τους συμμαθητές τους, όμως πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί", δήλωσε ο επιθεωρητής εκπαίδευσης στο νομό Άνω Γκαρόν, Ζακ Καγιό.

Πάντως ο Καγιό δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες από πηγές σύμφωνα με τις οποίες το παιδί, το οποίο φέρεται ότι είναι περίπου 12 ετών και έχει βιντεοσκοπηθεί να εκτελεί με πιστόλι έναν Άραβα Ισραηλινό που παρουσιάζεται ως κατάσκοπος, είναι πράγματι ο προγονός του Σάμπρι Εσίντ, ενός συγγενή του Μοχάμεντ Μεράχ, του φονιά της Τουλούζης. 

Ο Μεράχ είχε σπείρει τον τρόμο στη Γαλλία σκοτώνοντας από τις 11 ως τις 19 Μαρτίου 2012 τρεις στρατιωτικούς και στη συνέχεια τρία παιδιά και έναν εκπαιδευτικό σ' ένα εβραϊκό σχολείο. 

Τα παιδιά είδαν το βίντεο την Τετάρτη και το σχολείο δημιούργησε "ήδη από την Πέμπτη ένα πλαίσιο ψυχολογικής υποστήριξης" για τους μαθητές, επειδή "τα παιδιά είναι σοκαρισμένα", δήλωσε ο Καγιό.