Τουλάχιστον 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα της Βραζιλίας, όταν επιβατικό λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό.

Σύμφωνα με τις αστυνομκικές αρχές της χώρας, το λεωφορείο παρέκκλινε σε μία στροφή και έπεσε σε γκρεμό βάθους περίπου 400 μέτρων, πριν συντριβεί σε δασώδη περιοχή. Τα συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν στην περιοχή καταβάλουν προσπάθειες για ανάσυρση των επιζώντων καθώς πολλοί βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι μέσα στο όχημα.

Οι αρχικές εκτιμήσεις της αστυνομίας έκαναν λόγο για 32 νεκρούς, ωστόσο σύμφωνα με αναφορές των σωστικών συνεργείων ακόμα 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι αρχές δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πόσοι άνθρωποι συνολικά επέβαιναν στο λεωφορείο ή εάν ο οδηγός είναι μεταξύ των νεκρών.

Έξι άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του λεωφορείου και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για νοσηλεία.

Το δυστύχημα συνέβη μόλις 10 χιλιόμετρα μακριά από τον τελικό προορισμό του λεωφορείου, στην πόλη Ζονβίλ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι καιρικές συνθήκες τη στιγμή του δυστυχήματος ήταν καλές.

Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα, ωστόσο σύμφωνα με την αστυνομία ο οδηγός του λεωφορείου πιθανόν έχασε τον έλεγχο του οχήματος εξαιτίας βλάβης στα φρένα.