Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν σε μια διαδήλωση που πρόκειται να γίνει την Τετάρτη ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, έξω από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα ακολουθήσει τις πρόσφατες διαδηλώσεις στην Κύπρο, όπου διεξήχθησαν οι εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, κι αντανακλά τη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που ενεργεί ο θεσμός.

“Ο κύριος λόγος της κινητοποίησης είναι ότι η ΕΚΤ είναι μέρος της τρόικας, κι η τρόικα είναι υπεύθυνη για τις πολιτικές λιτότητας που έσπρωξαν τόσους πολλούς στη φτώχεια”, επισήμανε ο Ούλριχ Βίλκεν, ένας από τους οργανωτές της διαδήλωσης του κινήματος “Blockupy”, η οποία θα γίνει μπροστά στο νέο κτίριο της τράπεζας, το οποίο κόστισε 1,3 δισεκ. ευρώ.

“Δεν έχουν εκλεγεί δημοκρατικά, αλλά πιέζουν συνεχώς τις κυβερνήσεις για να λαμβάνουν αποφάσεις”, τόνισε ο Βίλκεν, αναφερόμενος στα μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ. “Το είδαμε ξανά αυτό στον τρόπο με τον οποίο έκαναν πολύ πιο σκληρούς τους όρους προκειμένου η Ελλάδα να αντλεί χρηματοδότηση μετά τις εκλογές”.

“Αυτές είναι οι πολιτικές τις οποίες εφαρμόζουν από τα ωραία καινούργια γραφεία τους στη Φρανκφούρτη”, τόνισε ο Βίλκεν.

 

Οι διοργανωτές αναμένουν ότι περίπου 3.000 άνθρωποι θα μεταβούν στη Φραγκφούρτη από άλλες χώρες για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση, ενώ υπολογίζουν ακόμη ότι θα κινητοποιηθούν 7.000 άνθρωποι στη Γερμανία.