Πλάνα με τον Μουαμάρ Καντάφι να συναντά ηγέτες των φυλών της Λιβύης στην Τρίπολη μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας, με την εμφάνιση αυτή να είναι η πρώτη του εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες. Λίβυοι αξιωματούχοι δήλώσαν ότι το βίντεο τραβήχθηκε την Τετάρτη. Πολλά σενάρια έκαναν λόγο για το ότι ο λίβυος συνταγματάρχης δεν επέζησε της ΝΑΤΟϊκής επιδρομής που προκάλεσε και το θάνατο του γιού του.

Τέσσερις ισχυρές εκρήξεις ακούσθηκαν την νύχτα στην Τρίπολη, μετά το πέρασμα πολεμικών αεροσκαφών επάνω από την πρωτεύουσα της Λιβύης, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι εκρήξεις προέρχονταν από την περιοχή Μπαμπ Αλ-Αζιζίγια, όπου βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα της κατοικίας του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι και έγιναν αισθητές στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι ξένοι δημοσιογράφοι στη λιβυκή πρωτεύουσα.

Δύο στήλες καπνού υψώθηκαν επάνω από την πόλη, ενώ ακούσθηκαν οι σειρήνες των ασθενοφόρων και ο ήχος σποραδικών πυρών.

Η λιβυκή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στην Τρίπολη καταστράφηκε από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς.

Παράλληλα, χθες, οι δυνάμεις της λιβυκής εξέγερσης σημείωσαν σημαντική νίκη καταλαμβάνοντας το αεροδρόμιο της Μιζουράτα και θέτοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος της πόλης εκτός του βεληνεκούς των πυρών των πιστών στον Καντάφι στρατιωτικών δυνάμεων έπειτα από συγκρούσεις τριών μηνών.
TAGS