Σε θάνατο καταδικάστηκαν από αιγυπτιακό δικαστήριο 22 ηγετικά στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ανάμεσά τους και ο ηγέτης της οργάνωσης  Μοχάμεντ Μπαντίε.

Δεκατέσσερα στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η οποία χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική οργάνωση το 2013 από τις αιγυπτιακές αρχές – έπειτα από την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι- κατηγορούνταν ότι «σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν βία εναντίον του κράτους», σύμφωνα με δικαστικές πηγές. 

Συνολικά 51 πρόσωπα, εκ των οποίων τα 31 είναι υπό κράτηση, κατηγορούνται για την υπόθεση. Η εισαγγελία τους κατηγορεί ότι δημιούργησαν «ένα κέντρο επιχειρήσεων» με στόχο «να προετοιμάσουν επιθέσεις εναντίον του κράτους».

Το δικαστήριο της Γκίζας, νοτιοδυτικά του Καΐρου, αποφάσισε να υποβάλει την απόφαση αυτή στην κρίση του μεγάλου μουφτή της Αιγύπτου, όπως προβλέπεται από τον νόμο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Mena.

Η άποψη του μεγάλου μουφτή, της ανώτατης αρχής της Αιγύπτου, ζητείται κάθε φορά που επιβάλλεται η υστάτη των ποινών, όμως δεν είναι δεσμευτική για τη δικαιοσύνη.