current views are: 1

17 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση07:21

Στο έδαφος τα αεροπλάνα της Lufthansa – Νέα απεργία την Πέμπτη

Νέα απεργιακή κινητοποίηση προκήρυξε το συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit στη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa για την Πέμπτη 18 Μαρτίου.

Δημοσίευση 07:21’
αρθρο-newpost

Νέα απεργιακή κινητοποίηση προκήρυξε το συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit στη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa για την Πέμπτη 18 Μαρτίου.

Νέα απεργιακή κινητοποίηση προκήρυξε το συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit στη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa για την Πέμπτη 18 Μαρτίου.

Η απεργία θα επηρεάσει κυρίως τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων και πραγματοποιείται καθώς συνεχίζεται η μακρόχρονη διένεξη ανάμεσα στο συνδικάτο και τη διεύθυνση της επιχείρησης, με αφορμή τους σχεδιασμούς για την επέκταση της δραστηριότητας των εταιρειών χαμηλού κόστους που της ανήκουν. 

Σύμφωνα με το συνδικάτο των πιλότων, η διοίκηση της Lufthansa παραμένει αμετάπειστη και συνεχίζει την προσπάθεια της να επιβάλει πολύ πιο δυσμενείς όρους και συνθήκες απασχόλησης στους νεότερους πιλότους, γεγονός το οποίο οδήγησε στην καταφυγή του συνδικάτου στην κινητοποίηση.

Σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο προειδοποίησε ότι σχεδιάζει να κλιμακώσει την απεργιακή κινητοποίηση για να εντείνει την πίεση που ασκεί στη διοίκηση της Lufthansa. Προς το παρόν, διευκρίνισε, οι δύο θυγατρικές της Lufthansa Germanwings και Eurowings δεν θα επηρεαστούν.
Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της διεύθυνσης της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας για σχόλια.


σχετικα αρθρα