Αυξάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα τα κρούσματα απάτης στο διαδίκτυο, με τις κυπριακές αρχές να εκφράζουν την ανησυχία τους και να δίνουν συμβουλές.

Σύμφωνα με το philenews.com, επιτήδειοι παρεμβαίνουν σε ηλεκτρονικά ταχυδρομεία και συγκεκριμένα στην επικοινωνία πελατών με προμηθευτές ή και με τράπεζες.

Στόχος τους είναι να αποσπάσουν χρήματα, τα οποία μετά από οδηγίες που δίνουν οι ίδιοι, καταλήγουν στους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

H Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί. Συγκεκριμένα, συμβουλεύει τους χρήστες:

  • Να έχουν παρατηρητικότητα και να ελέγχουν συστηματικά και σχολαστικά τους ηλεκτρονικούς τους λογαριασμούς, καθώς και τις συνομιλίες τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τους συνεργάτες τους.
  • Να μην εκτελούν οδηγίες για μεταφορά χρημάτων μόνο με σχετική οδηγία που δίδεται μέσω e-mail, αλλά να γίνεται και δεύτερη επιβεβαίωση, παραδείγματος χάριν, τηλεφωνικά.

Σημειώνουν ακόμα οι αρχές ότι, όλοι όσοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο παρακολουθούνται, ειδικότερα εμπορικές ή άλλες επιχειρηματικές ομάδες.

Το κοινό, σε περίπτωση που περιέλθει οτιδήποτε το ύποπτο στην αντίληψη του, ή χρειάζεται περαιτέρω συμβουλές ή διευκρινίσεις, καλείται να επικοινωνεί με τον αριθμό τηλεφώνου 22-808284 ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.