Καθώς η ύφεση που πλήττει τη Ρωσία – απότοκο των πιέσεων των δυτικών με τις κυρώσεις για την Ουκρανία και της πτώσης των τιμών του πετρελαίου- όλοι φαίνεται πως σφίγγουν το... ζωνάρι.

Σε αυτό το πλαίσιο κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες προχωρούν σε μειώσεις μισθών και απολύσεις προσωπικού ώστε να περιορίσουν τα έξοδα. Έπειτα από το «μαχαίρι» στους μισθούς του προσωπικού του Κρεμλίνου, ο δήμος της Μόσχας παίρνει σειρά... 

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν από τον Ιούλιο απολύονται 3000 δημοτικοί υπάλληλοι, ήτοι το 1/3 του συνόλου των ατόμων που απασχολούνται εκεί.

Οι απολύσεις αυτές αναμένεται να πλήξουν κυρίως υπαλλήλους της νομικής υπηρεσίας και της διεύθυνσης ανθρωπίνων πόρων του δήμου της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως μειώνεται ο μισθός του ιδίου αλλά και των εκλεγμένων μελών του δημοτικού συμβουλίου της πόλης κατά 10%.

«Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μείωση των υπαλλήλων μετά την Περεστρόικα», παραδέχθηκε ο δήμαρχος, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Μόσχας.