Η CIA θα δείξει, αυτήν την εβδομάδα, σε μέλη του Κογκρέσου φωτογραφίες της σορού του Οσάμα μπιν Λάντεν. Στο μικροσκόπιο "ημερολόγιο" που βρέθηκε στο κρησφύγετο και κάνει λόγο για μελλοντικές επιχειρήσεις. Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Ντατς Ρουπερσμπέργκερ, ανώτατος εκπρόσωπος της επιτροπής Μυστικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων θα μεταβεί στην έδρα της CIA στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του Χέδερ Μολίνο.

Ο πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής Μάικ Ρότζερς είδε τις φωτογραφίες αυτές στις 2 Μαΐου.

Και άλλα μέλη των δύο σωμάτων, που συμμετέχουν στις επιτροπές Μυστικών Υπηρεσιών και Αμυνας κλήθηκαν να δουν τις φωτογραφίες του Οσάμα μπιν Λάντεν, ανακοίνωσε το Κογκρέσο.

Από την πλευρά του, ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν σκοπεύει να δει τις φωτογραφίες. "Έχω δει πολλούς νεκρούς στη ζωή μου", είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζέιμς Ινχοφ από την Οκλαχόμα που είδε τις φωτογραφίες τόνισε πως δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο αρχηγός της αλ Κάιντα είναι νεκρός.

"Ημερολόγιο" με μελλοντικές επιχειρήσεις

Οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών εξετάζουν ένα "ημερολόγιο" που βρέθηκε στο κρησφύγετο του μπιν Λάντεν, το οποίο περιέχει χειρόγραφες σημειώσεις του ηγέτη της Αλ Κάιντα με ιδέες για μελλοντικές επιχειρήσεις,

Το σημειωματάριο δεν αποτελεί ημερολόγιο καταγραφής προσωπικών λεπτομερειών και συναισθημάτων, διευκρίνισε αμερικανός αξιωματούχος που δεν κατονομάσθηκε.

"Δεν περιέχει τίποτε για τις περιοχές όπου πήγε και για ό,τι έκανε. Δεν είναι παρά ένα σημειωματάριο. Δεν είναι παρά ένα αντικείμενο μεταξύ των άλλων", είπε αξιωματούχος επιδιώκοντας να υποβαθμίσει τη σημασία του απέναντι στην πληθώρα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των σκληρών δίσκων, των DVD και των καρτών μνήμης που βρέθηκαν στο κρησφύγετο όπου σκοτώθηκε ο Μπιν Λάντεν στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Κυριακή ότι η ποσότητα των πληροφοριών που κατασχέθηκαν αντιστοιχούν "στη βιβλιοθήκη ενός μικρού πανεπιστημίου".