Σύγχυση και τρόμος επικράτησε σε αεροσκάφος της εταιρείας United Airlines που επέστρεψε εσπευσμένα σε αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον χθες το βράδυ, όταν ένας άνδρας άρχισε να φωνάζει ότι τρομοκράτες βρίσκονται στο αεροσκάφος και προσπάθησε να εισβάλει στο πιλοτήριο προτού τον ακινητοποιήσουν οι επιβάτες.

Το αεροσκάφος της United Airlines που πραγματοποιούσε την πτήση 1074 με 33 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, για το Ντένβερ επέστρεψε στο διεθνές αεροδρόμιο Ντάλες της Ουάσινγκτον όταν ένας επιβάτης «αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις οδηγίες του πληρώματος», γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος τύπου Λουκ Πανζενμπέργκερ σε ένα δελτίο τύπου.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, το οποίο τράβηξε ένας επιβάτης, απεικονίζεται ένας μελαχρινός άνδρας, που προφανώς έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο καθώς αιμορραγεί, κρατείται με τη βία στο πάτωμα ενός Μπόινγκ 737, ενώ λέει έχοντας ξεσπάσει σε κλάματα: «λυπάμαι, λυπάμαι πολύ».

«Μην κινείσαι, είσαι καλά. Θα σε απομακρύνουμε από αυτό το αεροσκάφος, φίλε», λέει ένας άνδρας.

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Ουάσιγκτον είπε ότι ο επιβάτης έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις. Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στον άνδρα και δεν υπήρξαν προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου, σημείωσε ο ίδιος.

Η επιβάτης Ντόνα Τέλαμ περιέγραψε στο ABC News ότι «σε μία στιγμή όταν είχε ακινητοποιηθεί στο πάτωμα ο ίδιος είπε ότι επέβαιναν τζιχαντιστές στον χώρο των αποσκευών και μίλησε μια δυο φορές για ιερό πόλεμο».

Η ίδια είπε ότι τον άνδρα ακινητοποίησαν επιβάτες ωσότου οι αεροσυνοδοί του φορέσουν πλαστικές χειροπέδες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τον ιστότοπο LiveATC.net, που δημοσιοποιεί στο Διαδίκτυο επικοινωνίες των πύργων ελέγχου των αεροδρομίων, όπου καταγράφεται ο διάλογος του πιλότου του αεροσκάφους με τους ελεγκτές.

«Κηρύσσω κατάσταση συναγερμού λόγω επεισοδίου που προκάλεσε επιβάτης. Έτρεξε προς το πιλοτήριο και τον ακινητοποίησαν άλλοι επιβάτες... Το πιλοτήριο είναι ασφαλές και θα θέλαμε να επιστρέψουμε στο αεροδρόμιο προκειμένου να τον παραδώσουμε στις αρχές» λέει ο πιλότος».

Ο εκπρόσωπος τύπου του αεροδρομίου ανέφερε ότι το αεροσκάφος συνέχισε την πορεία του προς το Ντένβερ.