Έκλεισαν οι κάλπες στο Ισράηλ και τα πρώτα αποτελέσματα των Exit Polls δείχνουν «θρίλερ» μεταξύ του  Μπενιαμίν Νετανιάχου και του αρχηγού της αντιπολίτευσης Ισαάκ Χέρτσογκ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που μετέδωσε το Κανάλι 2, το κόμμα Λικούντ του απερχόμενου πρωθυπουργού καταλαμβάνει 28 έδρες στην Κνεσέτ. Η Σιωνιστική Ένωση κερδίζει 27 έδρες στο ισραηλινό κοινοβούλιο των 120 εδρών.

Αλλά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εξόδου που μετέδωσε το Πρώτο Κανάλι της ισραηλινής τηλεόρασης το κόμμα του Νετανιάχου καταλαμβάνει 27 έδρες στην Κνέσετ, όσες και η κεντροαριστερή αντιπολίτευση της Σιωνιστικής Ένωσης.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η συμμαχία των Αράβων Ισραηλινών.

Τα επίσημα τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στο Ισραήλ δεν αναμένεται να ανακοινωθούν πριν από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Νικητής δηλώνει ο Νετανιάχου

Παρά τα Exit Polls, ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στο Twitter υποστήριξε πως το κόμμα του είναι ο νικητής των εκλογών. 

Ο Νετανιάχου έγραψε ότι το Λικούντ πέτυχε «μεγάλη νίκη» στις εκλογές έναντι του κύριου αντιπάλου του, της κεντροαριστερής συμμαχίας Σιωνιστική Ένωση.

«Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες: μια μεγάλη νίκη για το Λικούντ, μια μεγάλη νίκη για το εθνικό στρατόπεδο με επικεφαλής το Λικούντ, μια μεγάλη νίκη για το λαό του Ισραήλ», ανέφερε ο Νετανιάχου.