Επεισόδια ξέσπασαν από νωρίς το πρωί στη Φρανκφούρτη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας έξω από το νέο κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

 
«Υπάρχουν ορισμένοι, όπως οι πολυπληθείς διαδηλωτές που βρίσκονται έξω σήμερα, που θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι ότι η Ευρώπη κάνει πολύ λίγα. Θέλουν μία Ευρώπη περισσότερο ενωμένη με μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών. Και άλλοι, όπως τα λαϊκιστικά κόμματα που έχουμε δει να εμφανίζονται παντού στην Ευρώπη, που θεωρούν ότι η Ευρώπη κάνει υπερβολικά πολλά. Η απάντησή τους είναι η επανεθνικοποίηση των οικονομιών μας και η διεκδίκηση της οικονομικής κυριαρχίας (...) Κατανοώ τι πυροδοτεί αυτές τις απόψεις και για ποιον λόγο οι άνθρωποι θέλουν αλλαγή», δήλωνε ο Μάριο Ντράγκι στα εγκαίνια της νέας έδρας τηα Τράπεζας, την ώρα των επεισοδίων.

Οι διαδηλώσεις διοργανώθηκαν με αφορμή των εγκαινίων του καινούργιου κτιρίου της ΕΚΤ στην πόλη και ενάντια στις πολιτικές λιτότητας. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 350 ατόμων.

Σύμφωνα με το Russia Today, η αστυνομία έριξε χημικά στους διαδηλωτές οι οποίοι είχαν καταλάβει πολλά σημεία στην πόλη, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πέτρα. 

Σημειώνεται ότι το νέο «σπίτι» της ΕΚΤ, στο ανατολικό τμήμα της Φρανκφούρτης, αποτελείται από δύο γυάλινους πύργους που κόστισαν 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.