Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 41 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στη Λασκάρ Γκαχ, πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα σε όχημα όπου είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά, έξω από κτήριο όπου στεγάζονται υπηρεσίες και η κατοικία του κυβερνήτη της επαρχίας.

Όπως διευκρίνισαν ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Χελμάντ Μοχαμάντ Τζαν Ρασολιάρ και αστυνομική πηγή, στόχος της επίθεσης ήταν μία «συγκέντρωση πολιτικών αξιωματούχων, μελών της κοινωνίας των πολιτών και δημοσιογράφων σε μια αίθουσα όπου πραγματοποιείτο σεμινάριο για την εμπορία ανθρώπων και τις απαγωγές».

Το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε την επίθεση. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ο Ομαρ Ζουάκ, ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Χελμάντ.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν μέσω ανάρτησης του εκπροσώπου τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ στο Twitter. Η επαρχία Χελμάντ είναι ένα από τα ιστορικά προπύργια των Ταλιμπάν.