Εκτός γερμανικής αγοράς τίθεται η αμφιλεγόμενη εταιρεία ταξί Uber έπειτα από απόφαση δικαστηρίου της Φρανκφούρτης.

Η απόφαση -η οποία είναι εφέσιμη- αφορά την εφαρμογή UberPop, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να μισθώνουν ιδιωτικό αυτοκίνητο με μη επαγγελματία οδηγό, αντί για ταξί.

Η αγωγή κατατέθηκε από ένωση επαγγελματιών αυτοκινητιστών, ενώ ανάλογη απόφαση κατά της Uber είχε εκδοθεί και το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο αναιρέθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα.

Το «μπλόκο» κατά της αμερικανικής εταιρίας από την Γερμανία αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό εμπόδιο στην προσπάθεια εξάπλωσής της στην Ευρώπη, μιας και ήδη εναντίον της έχουν ξεσηκωθεί ενώσεις επαγγελματιών οδηγών σε Αγγλία, Ολλανδία και Ισπανία, ενώ στη Γαλλία έχει ήδη απαγορευθεί η υπηρεσία.

Η εφαρμογή υπολογίζει αυτομάτως το κόμιστρο. Η πληρωμή δεν γίνεται με μετρητά. O επιβάτης-χρήστης της εφαρμογής όταν ανοίγει λογαριασμό στην εφαρμογή Uber δηλώνει πιστωτική κάρτα ή πληρώνει μέσω PayPal, GoogleWallet ή κάνει χρήση προπληρωμένων μονάδων Uber (Uber Credits). Ο οδηγός από την πλευρά του έχει δηλώσει επίσης έναν αριθμό λογαριασμού, όπου μια συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας πιστώνονται τα χρήματα.

Ο πελάτης μπορεί να αξιολογήσει τον οδηγό και αντιστρόφως, ενώ εάν ένας οδηγός συγκεντρώσει πολλές αρνητικές αξιολογήσεις χάνει την πρόσβαση στην Uber.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις και στη χώρα μας όταν η εταιρεία είχε αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα