Ένας άνδρας σκοτώθηκε και δύο γυναίκες τραυματίστηκαν σοβαρά στο Φοίνιξ των ΗΠΑ, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον τους σε δωμάτιο ενός μοτέλ.

Ο ένοπλος στην προσπάθεια του να ξεφύγει της σύλληψης πυροβόλησε ακόμα 3 ανθρώπους. Ωστόσο έπειτα από 4 ώρες οι αρχές κατάφεραν να τον συλλάβουν.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου αναισθητοποίησης (stun gun) προκειμένου να καταφέρουν να περάσουν χειροπέδες στον δράστη, τον οποίο εντόπισαν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Έστεμπαν Φλόρες.


«Στην παρούσα φάση πιστεύουμε ότι είναι ο υπεύθυνος για τους πυροβολισμούς», είπε ο Φλόρες. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα κίνητρα του δράστη παραμένουν ασαφή ωστόσο οι πρώτοι πυροβολισμοί έπεσαν μετά από αντιπαράθεση που ξέσπασε στο μοτέλ. «Πιστεύουμε ότι τα κίνητρά του για τους άλλους πυροβολισμούς ήταν η ληστεία και στη συνέχεια η προσπάθειά του να διαφύγει», δήλωσε ο ίδιος. 

Ένα από τα θύματα που επέζησαν της επίθεσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε η αστυνομία χωρίς ωστόσο να δώσει οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με την υγεία των λοιπών θυμάτων. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, το βίαιο περιστατικό ξεκίνησε όταν ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον ενός άνδρα και δύο γυναικών μετά από κάποια φιλονικία.

TAGS