current views are: 1

19 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση11:49

Τυνησία: Κρύφτηκαν στο μουσείο και γλίτωσαν από το μακελειό

Η ψύχραιμη σκέψη έσωσε τη ζωή τριών ανθρώπων στο μουσείο του Μπαρντό στην Τυνησία, όπου σημειώθηκε η πολύνεκρη επίθεση, χθες, με 19 άτομα να χάνουν συνολικά τη ζωή τους.

Δημοσίευση 11:49’
αρθρο-newpost

Η ψύχραιμη σκέψη έσωσε τη ζωή τριών ανθρώπων στο μουσείο του Μπαρντό στην Τυνησία, όπου σημειώθηκε η πολύνεκρη επίθεση, χθες, με 19 άτομα να χάνουν συνολικά τη ζωή τους.

Η ψύχραιμη σκέψη έσωσε τη ζωή τριών ανθρώπων στο μουσείο του Μπαρντό στην Τυνησία, όπου σημειώθηκε η πολύνεκρη επίθεση.

Δύο ισπανοί τουρίστες βρέθηκαν σήμερα σώοι και αβλαβείς στο μουσείο, αφού πέρασαν τη νύκτα κρυμμένοι στο εσωτερικό του, έγινε γνωστό από πηγή της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. Ένας υπάλληλος του μουσείου, ο Λασάντ Μπουαλί, «έκρυψε χθες τους δύο ισπανούς τουρίστες σε ένα γραφείο του μουσείου την ώρα της επίθεσης», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της Υπηρεσίας.

Οι δύο τουρίστες και ο υπάλληλος μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις ρουτίνας.

Ο μητέρα του υπαλλήλου, ο οποίος είναι επίσης σώος και αβλαβής, δήλωσε σε φωτογράφο του AFP ότι νόμισε ότι ο γιος της ήταν νεκρός. «Τώρα, είμαι ανακουφισμένη», είπε. Οι αρχές της Τυνησίας δεν έχουν δώσει εξήγηση για το γεγονός ότι οι τρεις αυτοί κρυμμένοι άνθρωποι δεν εντοπίσθηκαν κατά τις έρευνες των υπηρεσιών ασφαλείας στο μουσείο μετά την επίθεση.

Είκοσι οι νεκροί

O αριθμός των ξένων τουριστών που σκοτώθηκαν στη χθεσινή επίθεση αυξήθηκε σε 20, εκ των οποίων έχουν αναγνωριστεί οι 13, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

Τρεις Τυνήσιοι σκοτώθηκαν επίσης, ενώ ανάμεσα στα θύματα είναι τρεις Ιάπωνες, δύο Γάλλοι, μια Βελγίδα, μια Βρετανίδα, σύμφωνα με το τυνησιακό υπουργείο Υγείας.

Το Foreign Office ανακοίνωσε ότι μεταξύ των θυμάτων είναι μια Βρετανίδα και κατήγγειλε τη δειλή και απεχθή «τρομοκρατική επίθεση».

»Ο τυνησιακός λαός είναι περήφανος για δημοκρατική μετάβαση στη χώρα του» δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ επιβεβαιώνοντας τον θάνατο της Βρετανίδας. «Θρασύδειλες επιθέσεις, όπως αυτή που είδαμε χθες, δεν πρέπει να επιτραπεί να υπονομεύσουν ό,τι έχει επιτύχει ο λαός».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Χαμπίμπ Εσίντ ανακοίνωσε τα ονόματα των δύο δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στην Τύνιδα.

Πρόκειται για τους Γιασίν Αμπίντι και Χάτεμ Χαχνάουι, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι «πιθανότατα, πρόκειται για Τυνήσιους». Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για δύο ή τρεις πιθανούς συνεργούς.

Υπενθυμίζεται ότι όλα έγιναν όταν δύο ένοπλοι, φορώντας στρατιωτικές στολές, εισέβαλαν στο μουσείο και άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τουρίστες από την Ισπανία, την Πολωνία, την Ιαπωνία και την Κολομβία, και από άλλες χώρες, στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που συγκλονίζει βορειοαφρικανική χώρα τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία.

 


σχετικα αρθρα