Εντείνονται οι ανησυχίες στην Ιταλία τόσο λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη Λιβύη, όσο και από την προχθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Τυνησία, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος

Σε αυτό το πλαίσιο, η υπουργός Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στην κεντρική Μεσόγειο.

«Μετά την ενίσχυση της τρομοκρατικής απειλής, που κατέστη προφανής από τα δραματικά γεγονότα της Τετάρτης στην Τύνιδα, μια ενίσχυση των αεροπορικών και ναυτικών μας μέσων στην κεντρική Μεσόγειο κρίνεται απαραίτητη», δήλωσε  χαρακτηριστικά. 

«Οι ένοπλες δυνάμεις δρουν με μεγάλη προσοχή αναπτύσσοντας, εκτός των συνηθισμένων, επιπλέον ναυτικές μονάδες, ομάδες ναυτικής προστασίας, διάφορους τύπους αεροπλάνων και μη επανδρωμένων τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών, ενώ (δρουν) για την προστασία των γραμμών επικοινωνίας, των εμπορικών πλοίων και των διεθνών υπεράκτιων πλατφόρμων, όπως και για την παρακολούθηση των τζιχαντιστών», υπογράμμισε η ίδια.

Η Ιταλία έχει σημαντικά οικονομικά συμφέροντα στην Τυνησία και τη Λιβύη, ενώ πολλοί Ιταλοί τουρίστες παραθερίζουν στην Τυνησία.