Οι ΗΠΑ θα επεναεκτιμήσουν τις πολιτικές επιλογές τους ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στον Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά το σχόλιο του Ισραηλινού πρωθυπουργού ο οποίος πήρε θέση εναντίον της δημιουργίας ενός παλαιστινιακού κράτους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. 

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποίο αναφερόταν ότι ο Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον απερχόμενο πρωθυπουργό του Ισραήλ κατά την οποία τον συνεχάρη για την εκλογική νίκη του κόμματός του, ενώ άδραξε την ευκαιρία να επαναλάβει τη δέσμευσή των ΗΠΑ για την ανεύρεση μιας λύσης δύο κρατών για τη διευθέτηση του Μεσανατολικού ζητήματος. 

Ωστόσο, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Ομπάμα μετέφερε ένα ακόμα μήνυμα στον Νετανιάχου. «Ο πρόεδρος είπε στον πρωθυπουργό ότι θα πρέπει να κάνουμε (οι ΗΠΑ) επανεκτίμηση των επιλογών μας, μετά τη νέα τοποθέτηση και τα σχόλια του πρωθυπουργού σχετικά με τη λύση δύο κρατών», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο τις δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός αξιωματούχος. «Συζήτησαν επίσης τα σχόλια του πρωθυπουργού Νετανιάχου σχετικά με τους Ισραηλινούς Άραβές», πρόσθεσε.