Ένας άνδρας από το Οχάιο των ΗΠΑ, ο οποίος τον περασμένο χρόνο αποφυλακίστηκε έπειτα από 39 χρόνια φυλάκισης για έναν φόνο τον οποίο δεν έχει διαπράξει, θα αποζημιωθεί από το κράτος με περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια για την άδικη φυλάκισή του, όπως προκύπτει από δικαστικά έγγραφα.

Δικαστής δικαστηρίου του Οχάιο που εξετάζει αστικές αγωγές κατά της κυβέρνησης και κυβερνητικών υπηρεσιών διέταξε χθες την καταβολή ποσού μεγαλύτερου του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στον Ρίκι Τζάκσον, τον μοναδικό αμερικανό κρατούμενο στην ιστορία της χώρας, ο οποίος αθωώνεται για ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει έπειτα από τόσο μακροχρόνια φυλάκιση.

Ο Τζάκσον καταδικάστηκε μαζί με τον τους Γουάλι Μπρίτζμαν και τον αδελφό του τελευταίου Κουάμε Ατζάμου για τον φόνο το 1975 του Χάρολντ Φρανκς, ενός πωλητή στην περιοχή του Κλίβελαντ, έπειτα από την κατάθεση ενός 12χρονου ο οποίος δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Έπειτα από χρόνια, το αγόρι ονόματι Έντι Βέρνον, αναίρεσε την κατάθεσή του και είπε στις αρχές ότι ουσιαστικά ποτέ δεν είχε δει το έγκλημα. Άλλα αποδεικτικά στοιχεία που να συνδέουν τον Τζάκσον με τον φόνο δεν υπήρχαν.

 

TAGS