Οι αρχές της Τυνησίας έχουν συλλάβει περισσότερους από 20 ύποπτους σχετικά με την επίθεση στο Μουσείο του Μπαρντό, στην πρωτεύουσα, κατά την οποία ένοπλοι σκότωσαν ξένους τουρίστες.

Μεταξύ των 20 συλληφθέντων είναι δέκα άτομα που φέρεται ότι συνδέονται άμεσα με την επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μοχάμεντ Αλι Αρούι και δήλωσε ότι «διεξάγεται μεγάλης κλίμακας επιχείρηση κατά των εξτρεμιστών».

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αναπτύξει στρατιώτες σε μεγάλες πόλεις για να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας έπειτα από την επίθεση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι δύο ένοπλοι δράστες είχαν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα τζιχαντιστών προτού εξαπολύσουν την επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, αλλά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης μία οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και εδρεύει στην Τυνησία έχει αναρτήσει λεπτομέρειες σχετικές με την επίθεση.

Όπως επισημαίνει το Ρόιτερς, όποιοι κι αν είναι οι δράστες, η επίθεση υπογραμμίζει ότι ισλαμιστές ένοπλοι έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στη Βόρεια Αφρική κι ειδικά στη γειτονική Λιβύη όπου δύο αντίπαλες κυβερνήσεις διεκδικούν τον έλεγχο της χώρας επιτρέποντας στο Ισλαμικό Κράτος να κερδίζει έδαφος.