Το Ισραήλ επιμένει στην αντίθεσή του όσον αφορά το ενδεχόμενο συμφωνίας της ομάδας 5+1 με το Ιράν ως προς το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας. 

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Γιουβάλ Στάινιτς εκτίμησε πως θα συναφθεί μία «κακή συμφωνία» και είπε πως το Ισραήλ θα πιέσει προς την κατεύθυνση αυστηροποίησης των όρων. 

«Θεωρούμε ότι θα είναι μια κακή, ανεπαρκής συμφωνία», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters και πρόσθεσε: 

«Μοιάζει αρκετά πιθανό ότι αυτό θα συμβεί δυστυχώς».

Οι συνομιλίες, οι οποίες ανεστάλησαν την Παρασκευή, θα επαναληφθούν αυτή την εβδομάδα σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που έχουν προκαλέσει οι διαφωνίες σχετικά με την έρευνα των Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων και η διαδικασία σταδιακής άρσης των κυρώσεων πριν εκπνεύσει η προθεσμία της 31ης Μαρτίου για την επίτευξη μιας συμφωνίας πλαισίου.

Το Ισραήλ, η μόνη χώρα στη Μέση Ανατολή που είναι γνωστό πως διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο θεωρεί πολύ σοβαρή απειλή το ενδεχόμενο η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.