Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε δημοψήφισμα της Γαλλίας για έξοδο από την ΕΕ σε περίπτωση που εκλεγεί Πρόεδρος της Γαλλίας διατύπωσε η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λε Πεν σε συνέντευξή της στην εκπομπή Ανατροπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. 

Αναφερόμενη στα υψηλά ποσοστά που καταγράφει το κόμμα της και τους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο για αυτά, τόνισε πως «ένα πολιτικό κίνημα δεν είναι ίδιο όταν είναι κίνημα αμφισβήτησης κίνημα αντιπολίτευσης που βρίσκεται στο 10%, 15%, 17% με το όταν αποκτά εξουσία όταν, δηλαδή, περνάει ένα όριο μετά το οποίο η άνοδος στην εξουσία αποτελεί βάσιμη πιθανότητα».

Απορρίπτει τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιό» για το κόμμα της λέγοντας πως «δεν ανήκουμε ούτε στη Δεξιά ούτε στην Αριστερά». 

«Ανήκουμε στη Γαλλία. Θέλουμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της Γαλλίας και των Γάλλων» σημειώνει και συνεχίζει:

«Κάποια μέτρα που προτείνουμε μπορεί να τα θεωρήσετε αριστερά. Άλλα να τα θεωρήσετε δεξιά. Η αλήθεια είναι ότι εμάς μας απασχολεί να απαντήσουμε στις ανησυχίες των Γάλλων. Δεν φοράμε ιδεολογικές παρωπίδες. Δεν θα απορρίψουμε μια καλή λύση...επειδή μπορεί να είναι της Δεξιάς ή της Αριστεράς».

Διαμηνύει εξάλλου πως σε περίπτωση εκλογής της στον προεδρικό θώκο, το πρώτο εξάμηνο θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα με διακύβευμα τη συμμετοχή ή όχι της χώρας της στο ευρώ:

«Το δημοψήφισμα θα αφορά έξοδο από την ΕΕ. Θα βρεθώ με τους θεσμούς και θα τους πω: 'Ή θα αποκαταστήσετε τη νομισματική κυριαρχία, την εδαφική κυριαρχία, ήτοι τον έλεγχο των συνόρων μας, τη νομοθετική κυριαρχία, ήτοι οι νόμοι μας να υπερισχύουν των δικών σας, τη δυνατότητα να ασκούμε οικονομικό πατριωτισμό αλλιώς, εφόσον αρνηθείτε, θα καλέσω τους Γάλλους για έξοδο από την Ε.Ε'. Διότι πιστεύω ότι η ΕΕ είναι ο θάνατος της οικονομίας μας του συστήματος κοινωνικής προστασίας της ταυτότητάς μας κι εγώ δεν θα δεχτώ ποτέ να υποταχθώ στο θάνατο. Δεν με ελκύει καθόλου η αυτοκτονία».

Παράλληλα εξήγησε τους λόγους που την έκαναν να ευχηθεί καλή επιτυχία στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «οτιδήποτε συνέβαλε στο να ανοίξει η συζήτηση για τη λιτότητα, για το ευρώ, την ΕΕ, είναι θετικό βήμα». 

«Και δεν έκανα λάθος διότι η συζήτηση ξεκίνησε. Είμαι απογοητευμένη τώρα; Αυτό είναι το ερώτημα. Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση τρέχει προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς σπουδαίο αποτέλεσμα» τονίζει. 

Αφήνει ταυτόχρονα αιχμές για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Παρασκευόπουλου λέγοντας: 

«Απειλώντας ότι θα αφήσει χιλιάδες μετανάστες να περάσουν στην Ευρώπη, αφού τους χορηγηθεί άδεια παραμονής ή ότι θα κατάσχει τη γερμανική ακίνητη περιουσία. Δεν θα πετύχει να εισακουστεί. Μόνη λύση είναι να διαπραγματευτεί με την ΕΕ για μια συντεταγμένη έξοδο απ' το ευρώ. Αυτό είναι το μόνο μέλλον για την Ελλάδα».

Παράλληλα σημειώνει πως το ευρώ με τη λιτότητα είναι αλληλένδετα, και αναφέρεται στις προεκλογικέ υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Πρέπει να εξηγούμε ξεκάθαρα τα πράγματα και ίσως αυτό που βίωσε η Ελλάδα επιτρέψει στους Έλληνες να καταλάβουν ότι ευρώ και λιτότητα είναι τόσο αλληλένδετα διότι αποτελούν μέρος ενός συστήματος και αν θέλουν να δώσουν ένα τέλος στη δυστυχία, στην κατάρρευση του συστήματος κοινωνικής προστασίας, στη μείωση μισθών και συντάξεων και σε όλες τις μορφές βίας που επιβλήθηκαν, πρέπει να επιστρέψουν στο νόμισμά τους. Έζησαν αιώνες με δικό τους νόμισμα».