Συνέντευξη Τύπου για τα αίτια της τραγωδίας με το αεροσκάφος που συνετρίβη στη Νότια Γαλλία με 150 επιβαίνοντες, παραχώρησε η αεροπορική εταιρία Germanwings.

Οκτώ (8) λεπτά διήρκεσε η δραματική πτώση του αεροσκάφους, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις. Το αεροσκάφος της εταιρείας που είναι θυγατρική της Lufthansa εκτελούσε πτήση Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ. Στο Airbus επέβαιναν 150 άτομα, εκ των οποίων 144 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος. 

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας, το πλήρωμα του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings που συνετρίβη σήμερα στις νότιες γαλλικές Άλπεις δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. 

«Το πλήρωμα δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Η υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισε να δηλώσει ότι το αεροπλάνο βρίσκεται σε κίνδυνο επειδή δεν είχε καμία επαφή με το πλήρωμά του», εξήγησε η γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Αργότερα θα δοθεί στη δημοσιότητα λίστα με επιβάτες και μέλη του πληρώματος, καθώς πρώτα θα πρέπει να ενημερωθούν οι συγγενείς το συντομότερο δυνατό, για να δοθούν πολύ γρήγορα και οι απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος.

 

Live blogging με όλες τις εξελίξεις από το newpost