Έρευνα τόσο κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης  Μπουλέντ Αρίντς όσο και κατά του δημάρχου της Άγκυρας  Μελίχ Γκιοκτσέκ άρχισε η εισαγγελία της τουρκικής πρωτεύουσας.

Αφορμή η κατηγορίες για διαφθορά που αντάλλαξαν οι δύο πολιτικοί που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. 

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, οι έρευνες που άρχισαν από την τουρκική δικαιοσύνη στρέφονται εναντίον του Γκιοκτσέκ για «υπεξαίρεση κεφαλαίων» και «κατάχρηση εξουσίας» και εναντίον του Αρίντς για «κατάχρηση εξουσίας» και «μη καταγγελία εγκλημάτων».

Οι δύο πολιτικοί αλληλοκατηγορήθηκαν χθες, ενώ έντονες διαφωνίες ανέκυψαν ανάμεσα στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνηση όσον αφορά τη διαχείριση του κουρδικού ζητήματος.

Γνωστός για τις προκλητικές δηλώσεις του, ο δήμαρχος της Άγκυρας, ο οποίος πρόσκειται στον Ερντογάν, κάλεσε τον Αρίντς να παραιτηθεί επειδή αυτός ο τελευταίος είχε βάλει στη θέση του τον τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος είχε επικρίνει την κυβέρνηση.

«Δεν σε θέλουμε», δήλωσε ο Γκιοκτσέκ απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter και κατηγορώντας τον ότι πρόσκειται στο κίνημα του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο έχει γίνει το μαύρο πρόβατο του τουρκικού καθεστώτος.

Έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Αρίντς, ο οποίος είναι επίσης κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατηγόρησε κι αυτός με τη σειρά του τον Γκιοκτσέκ ότι ανήκει στο κίνημα του Γκιουλέν και υποσχέθηκε να «αποκαλύψει τα λάθη του δημάρχου» της Άγκυρας.