current views are: 5

24 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση17:26

Τα σενάρια της τραγωδίας του Airbus – Ανοιχτό το ενδεχόμενο τρομοκρατίας

Άγνωστα παραμένουν, έως τώρα, τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στις γαλλικές Άλπεις με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Δημοσίευση 17:26’
αρθρο-newpost

Άγνωστα παραμένουν, έως τώρα, τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στις γαλλικές Άλπεις με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Άγνωστα παραμένουν, έως τώρα, τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στις γαλλικές Άλπεις με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους αναμένεται να ρίξουν φως στις συνθήκες (το ένα ήδη βρέθηκε) κάτω από τις οποίες, το αεροσκάφος της Germanwings με τους 150 επιβαίνοντες, συνετρίβη και ιδιαίτερα για το εάν επρόκειτο για μηχανική βλάβη ή τρομοκρατική ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις η μοιραία «βουτιά» του αεροπλάνου, από τα 38.000 στα 5.000 πόδια, είχε διάρκεια οκτώ λεπτών. Κατά τη χρονική περίοδο αυτή, σύμφωνα με τη «Le Monde» ο πύργος ελέγχου καλούσε τους χειριστές, αλλά δεν έλαβε απάντηση. Πρόσθεσε ακόμα, ότι σηκώθηκε και μαχητικό αεροσκάφος, με το Παρίσι να φοβάται ενδεχομένως τρομοκρατική ενέργεια. 

O εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας Πιερ-Ανρί Μπραντέ ανέφερε, σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο EFE, ότι «θα εξετασθούν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και εκείνο της τρομοκρατίας, ακόμη και αν πρόκειται για την τελευταία υπόθεση».

«Σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο» σχετικά με τα αίτια της συντριβής, δήλωσε νωρίτερα ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση, ενώ έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, η Ουάσινγκτον δεν βλέπει τρομοκρατική ενέργεια πίσω από την τραγωδία. Σύμφωνα με το Fox News, ο Λευκός Οίκος, διά της εκπροσώπου του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλίας Μπερναντέτ Μίχαν, σημειώνει ότι «δεν υπάρχει ένδειξη για σύδεση για τρομοκρατία έως τώρα».

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, από την πλευρά της, θεωρεί προς το παρόν ότι η συντριβή του αεροσκάφους της θυγατρικής της Germanwings ήταν δυστύχημα και ότι οποιαδήποτε άλλη θεωρία διατυπώνεται δεν είναι παρά απλή εικασία.

«Προς το παρόν, λέμε ότι ήταν δυστύχημα. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν εικασία», δήλωσε η Χάικε Μπίρλενμπαχ, η αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Υπηρεσιών της Ευρώπης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο αεροδρόμιο Ελ Πρατ της Βαρκελώνης, από όπου είχε απογειωθεί το μοιραίο αεροπλάνο.

Live blogging με όλες τις εξελίξεις από το newpost


σχετικα αρθρα