Κυριολεκτικά από θαύμα σώθηκε μία ποδοσφαιρική ομάδα της 3ης κατηγορίας της Σουηδίας, η οποία επρόκειτο να ταξιδέψει με το μοιραίο αεροσκάφος Α320 της Germanwings, καθώς την τελευταία στιγμή άλλαξαν σχέδια και επέστρεψαν στην πατρίδα τους μέσω Μονάχου και όχι από το Ντίσελντορφ.

Ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο της ομάδας Dalkurd FF που επέστρεφαν από την προετοιμασία τους στην Καταλονία, σκόπευαν αρχικά να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος της Germanwings που πραγματοποιούσε την πτήση από τη Βαρκελώνη για το Ντίσελντορφ.

Όταν όμως έφτασαν στη Βαρκελώνη διαπίστωσαν ότι αν επέλεγαν τη συγκεκριμένη πτήση θα έπρεπε να κάνουν πολύωρη στάση στο Ντίσελντορφ, αναμένοντας το επόμενο αεροπλάνο που θα τους μετέφερε στη Σουηδία. Για τον λόγο αυτό προτίμησαν να κλείσουν τις τελευταίες διαθέσιμες θέσεις σε τρεις διαφορετικές πτήσεις που θα τους πήγαιναν στη Στοκχόλμη μέσω Ζυρίχης και Μονάχου.

«Σε όσους προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί μας τις τελευταίες ώρες, τους λέμε ότι είμαστε στα σπίτια μας και είμαστε καλά. Ήταν ένα άλλο αεροπλάνο. Ας αναπαυθούν εν ειρήνη», έγραψε στο Twitter ο τερματοφύλακας Φρανκ Πέτερσον.

Η Dalkurd FF είναι η ομάδα της κουρδικής κοινότητας της Σουηδίας και έχει οπαδούς μεταξύ των Κούρδων της διασποράς σε όλον τον κόσμο.