current views are: 3

25 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση18:13

Σοκ, τρόμος, θλίψη: Ένας χρόνος, οκτώ αεροπορικές τραγωδίες (Βίντεο και φωτό)

Απανωτά είναι τα σοκ στην Υφήλιο από τις συνεχείς αεροπορικές τραγωδίες που έχουν σημειωθεί εδώ και περίπου έναν χρόνο, με τελευταία αυτή της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

Δημοσίευση 18:13’
αρθρο-newpost

Απανωτά είναι τα σοκ στην Υφήλιο από τις συνεχείς αεροπορικές τραγωδίες που έχουν σημειωθεί εδώ και περίπου έναν χρόνο, με τελευταία αυτή της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

Απανωτά είναι τα σοκ στην Υφήλιο από τις συνεχείς αεροπορικές τραγωδίες που έχουν σημειωθεί εδώ και περίπου έναν χρόνο, με τελευταία αυτή της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις.

Το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines, αποτελεί πλέον ένα μυστήριο. Η πτήση MH370 από Κουάλα Λουμπούρ προς Πεκίνο, στις 8 Μαρτίου του 2014, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού το αεροσκάφος με τους 239 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

Οι εκτεταμένες, διεθνείς έρευνες δεν απέδωσαν καρπούς. Στις 29 Ιανουαρίου η Μαλαισία χαρακτήρισε επισήμως την εξαφάνιση αυτή ατύχημα, ανοίγοντας τον δρόμο για την καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων. Σύμφωνα με πόρισμα που δημοσιεύθηκε στη συμπλήρωση ενός έτους από την εξαφάνιση, δεν υπήρξαν ενδείξεις ευθύνης των χειριστών ή μηχανικό πρόβλημα. Το μυστήριο συνεχίζεται.

Στις 17 Ιουλίου ένα Βoeing 777 της Malaysia Airlines με 298 επιβάτες έπεσε θύμα του ουκρανικού εμφυλίου. Το αεροσκάφος, που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Κουάλα Λουμπούρ, κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Κατερρίφθη ενώ πετούσε σε ύψος 10 χιλιομέτρων, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τον ρωσικό εναέριο χώρο, άγνωστο από ποιον. Το Κίεβο κατηγορεί τους φιλορώσους αυτονομιστές και αντιστρόφως.

Στα προκαταρκτικά συμπεράσματα της έρευνας που δόθηκαν στη δημοσιότητα πέρυσι αναφέρθηκε ότι το αεροσκάφος, που εκτελούσε την πτήση MH17, χτυπήθηκε από αντικείμενα υψηλής ταχύτητας, χωρίς να προσδιορίζεται από πού προέρχονταν.

Τα αεροπορικά δυστυχήματα, όμως δεν τέλειωσαν με τα αεροσκάφη των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Στις 23 Ιουλίου, στην Ταϊβάν, αεροσκάφος της Transasia Airlines κατά τη διάρκεια αποτυχημένης αναγκαστικής προσγείωσης παρέσυρε στο θάνατο τουλάχιστον 48 άτομα.

Στο ATR 72 επέβαιναν 54 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος, με προορισμό το νησί του Πενγκού. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, εξαιτίας του τυφώνα Μάτμο, αποδείχθηκαν μοιραίες.

Την επόμενη μέρα, αεροσκάφος της Air Algerie με 116 επιβαίνοντες συνετρίβη στην έρημο του Μάλι. Το αεροπλάνο τύπου MD-83 εκτελούσε την πτήση AH 5017 από την Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι.

Στις 10 Αυγούστου αεροσκάφος της εταιρείας Sepahan, εξαιτίας μηχανικού προβλήματος, συνετρίβη στο Ιράν με 39 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Λίγο πριν τη δύση του έτους, άλλη μία τραγωδία σημειώθηκε αυτή τη φορά με αεροσκάφος της Air Asia που εξαφανίστηκε μεταξύ Ινδονησίας και Σιγκαπούρης.

Τελικά, τα συντρίμμια του Α320 βρέθηκαν, με 162 νεκρούς. Μηχανική βλάβη ήταν η αιτία του δυστυχήματος της 29ης Δεκεμβρίου.

Στις 4 Φεβρουαρίου, άλλος ένα τρόμος στον αέρα σόκαρε την παγκόσμια κοινή γνώμη, εκ νέου στην Ταϊβάν. Αεροσκάφος της TransAsia με 58 επιβαίνοντες χτύπησε σ’ έναν υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο και έπεσε σ’ έναν ποταμό στην Ταϊπέι.

Συνολικά 38 άτομα έχασαν τη ζωή τους με τις εικόνες από την πτώση του ATR-72-600 και από τον ποταμό Κελούνγκ να είναι συγκλονιστικές.

Η ειρωνεία έπειτα από όλα τα παραπάνω, ήταν η έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), η οποία χαρακτήρισε, σε έκθεσή της, το 2014 ως την ασφαλέστερη χρονιά για τις αεροπορικές μεταφορές…


σχετικα αρθρα